Semester

Jag har påbörjat min semester, redan inne på tredje dagen. Min man börjar sin semester imorgon, och då kan vi börja hitta på saker tillsammans. 

Min första semesterdag i måndags tillbringade jag på laboratoriet för att ta lite prover inför kub. Min barnmorska ville även att jag skulle ta lite andra prover som är standard som blodgruppering och vad allt var. De första rören som togs gick hur bra som helst! Men sedan blev det stopp i nålen tydligen och det kom inget blod. Det här gjorde att hon letade efter ett annat blodkärl fram och tillbaka på mina stackars armar. Efter en stund kände jag hur rummet började snurra, hur allt blev suddigt och halvmörkt. Jag bad om att få lite vatten och hon förstod direkt att jag inte mådde särskilt bra. Jag var blek i ansiktet och hon fällde stolen så långt det gick så jag i princip låg ner, och sprang o hämtade vatten till mig. Hon drog för draperierna när hon kom tillbaka och satte sig bredvid mig och pratade med mig. Hon sa att vi skulle vänta en stund med att fortsätta leta efter blodkärl. Hon gick och hämtade en kollega som skulle försöka, som också kom med en festis till mig. Efter många försöks så fann de tillslut ett blodkärl som funkade och tre rör till blev tagna. Mina armveck var blåa efter alla försök med man får väl se det positivt, nu var det gjort. Resten av dagen spenderade jag i soffan, var väldigt trött och illamående. Glömde även totalt bort att jag var inbjuden till en kollega, och hon skrev och frågade om jag kommer eller.. herregud. Inte ens det var nog, när jag kom in till labbet med min mamma insåg min mamma att prislappen hängde kvar på min nya klänning jag hade på mig. Förstår ni hur många som sett denna prislapp innan jag själv märkte av det? Ge tillbaka min hjärna tack! 

Semestern andra dag; tisdag var mycket roligare. Mötte upp min syster ocy hennes tvillingflickor och gick på matmarknad. Det var inte lätt. Tänk er att matdoften från alla olika länder möts och bildar ett illamående, nä fy vad det luktade. Min syster köpte en langos till lunch och jag själv kan inte äta det just nu, mår för illa av allt fett osv. Köpte tillslut äggnudlar med kycklingspett och sweetchili på. Jag åt knappt något då såsen förstörde allt. Som sagt, maten är väldigt svår just nu för mig. Kvällen spenderades i soffan. 

Semestern tredje dag; idag, spenderar jag hemma. Ska försöka få lite nytta gjort men fortfarande ligger jag i soffan. Tröttheten håller på att ta över mitt liv,lite ledsamt men så är det för tillfället. Imorgon ska vi iallafall försöka åka bort över dagen, vart det blir får vi se, så jag samlar energi idag. 

Har dessutom fått tillbaka svaret på vissa prover och min barnmorska ringde och sa att jag inte behöver äta järntillskott, då jag ligger lite förhögt. Man ska ligga under 140 och jag ligger på 234. Vet inte vad jag har ätit för att få så högt värde men ska ta ett nytt prov om 3 veckor, för att se så det stabiliserar sig. 

Nu vet ni lite mer om mitt mående som jag hoppas kommer försvinna ju längre in jag kommer i graviditeten. För tillfället befinner jag mig i v.12 (11+1), och ser fram emot när första trimestern är slut.
  (null)

(null)


RSS 2.0